Seznam článků

Brnenský partner - IGI elektrokola
11.07.2016 20:59:30

Brnenský partner - IGI elektrokola

IGI elektrokola

Je čas změnit svůj přístup k dopravě. Proč se trápit v koloně, když mohu v pohodě do práce dojet na elektrokole? Udělám něco pro sebe (jak fyzicky, tak psychicky), i pro okolí. 

Elektrokola nabízí alternativní přístup k dopravě. Je jedno, jestli se přepravujete za prací, za zábavou nebo se jen tak projíždíte. Jedná se o levný, zdravý a ekologický způsob dopravy.
Manipulace s elektrokolem je stejná jak s kolem běžným. Navíc tu je pouze dobíjení baterie. A požitek z pohodové jízdy.
“Neděláme si ambice konkurovat běžným kolům, které jsou určené ke sportovnímu vyžití. Děláme si ambice vrátit jízdě na kole dopravní/přepravní smysl…"
V současné době elektrokol po našich silnicích a cyklostezkách nejezdí mnoho a proto si IGI elektrokola zvolili formu propagace tohoto perspektivního cykloodvětví prostřednictvím půjčovny, která je první v České republice. Osobní zkušenost je k nezaplacení, zvláště pak u elektrokol.

Proč elektrokolo od IGI?
- mají široký výběr renomovaných značek elektrokol.
- elektrokolům se věnují přes 6 let.
- mají školený personál s dlouholetou praxí v cyklo průmyslu.
- poskytují kompletní záruční i pozáruční servis.
- sami na elektrokolech jezdí, mají široké skušenosti.

Specializují se na kvalitní výrobky renomovaných českých a německých značek, jejichž výrobky vynikají vysokou úrovní a kvalitním servisním zázemím.

4 hlavní důvody proč si vybrat elektrokolo:

1. Levný, zdravý, ekologický způsob dopravy
V poměru s množstvím elektrické energie spotřebované průměrnou domácností je množství energie využité k nabití elektrokola minimální. Na rozdíl od automobilu, nebo motocyklu jízdou na elektrokole neprodukujete jedovaté výfukové plyny, ani hluk. Ve městě nepřispíváte k růstu hladiny hluku a na lesní cestě nevyplašíte divočinu. A protože jste stále v pohybu, děláte něco i pro své zdraví a dobrou fyzickou kondici.
(zdravý - jakýkoliv pohyb je zdravý, i ten s pomocí elektrokola, ekologický - není výfuk, nejsou splodiny, levný - jedno nabití, na které ujedete až 70km, stojí max. 7,- Kč).

2. Bez řidičského půkazu
Na běžná elektrokola pohlíží legislativa jako na klasické jízdní kola. Z toho vyplývá, že pro jízdu na elektrokole nemusíte být držitelem oprávnění k řízení motorových vozidel. Můžete poůžívat cyklostezky a další cesty, kde je vjezd motorovým vozidlům zakázán. I když zásadně doporučujeme používat při jízdě ochrannou přilbu, nejste k používání přilby nuceni legislativou. Toto platí pro nejpoužívanější elektrokola s výkonem motoru do 250 W a rychlostním limitem elektrické asistence 25 km/h.
(bez řidičského průkazu, bez povinného ručení, žádné omezení vjezdu jako u motocyklů, bez SPZ).

3. Dojezd až 70 km
Délka dojezdu závysí na mnoha faktorech:
- profil trasy
- hmotnost jezdce
- tlak vzduchu v pneumatikách
- využití PAS nebo “plynu”
- typ elektrokola

- kvalita vozovky

4. Dobíjí se jak mobilní telefon
Žádné složitosti s nabíjením. Běžná 230 V zásuvka, kterou máme všichni doma + nabíječka + baterie, a to je všechno. Prostě jako mobilní telefon. Velikost nabíječek je zhruba 8x10x14cm a je možné je přibalit na výlet. Dobíjení je opravdu triviální.
Další pozitivní věc je, že elektrokola námi prodávaná, mají pouze lithiové baterie a ty neznají paměťový efekt, což znamená, že můžete baterii nabíjet kdykoliv, i když ještě není zcela vybitá. Žádné rituály s vybíjením baterie až “na doraz”. I když doporučujeme baterii nabíjet do plné kapacity, aby vás nepřekvapila prázdná, když si prodloužíte neplánovaně výlet, není to nutné. Žádný strach, že vám náhodou někdo odpojí nabíječku ze sítě a zničí baterii.
(nabíjíte z běžné sítě 230 V, nabíjíte kdykoliv, nabíjíte jak často potřebujete, doba nabíjení je podle typu cca 5 h).

Servis
V prodejně a také v cyklopůjčovně nájdete nejen kvalitní elektrokola, ale také vysoce profesionální servis.

- Záruční a pozáruční opravy - cykloservis, servis elektrokol
Provádí opravy elektrokol, včetně diagnostiky a oprav baterií, elektroinstalace a nabíječek. Opravy elektrických komponentů provádí buď interně, nebo ve spolupráci se značkovými distributory a autorizovanými servisními centry.

- Seřízení a úpravy kol
Provádí seřízení komponent, brzd, řazení a odpružení atd. Pomůžou s individuálním nastavením posedu na kole.
Ladění řídící elektroniky pro změny dynamických vlastností elektropohonu u vybraných modelů.

- Provádí servis i běžných neelektrických jízdních kol.

Půjčovna
Širokou nabídku služeb IGI elektorola dotváří půjčovna. Elektrokolo si můžete zapůjčit pro krátké i celodenní výlety. Zapůjčení elektrokola můžete využít i k seznámení s elektrokoly před zamýšlenou koupí. IGI elektrokola můžou zajistit zapůjčení elektrokol i pro skupiny více lidí Pro rodiny s malými dětmi můžou zapůjčit i dětské sedačky.

Přiďte si pujčit elektorkolo do IGI a nalezněte zde také systém a inteligentní známky Protect6. Začnite již dnes využívat všech výhod, ktoré Vám Protect6 nabízí.


Protect6 známka

Komplexní servisní systém s inteligentní známkou